Διεξαγωγή

Ο Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο θα γίνεται ανά δύο χρόνια και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2023 κατά το πρότυπο των πανελληνίων.

Σύμφωνα με πρόσφατη τροπολογία, μέσω του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα δημιουργηθεί μια μεγάλη «δεξαμενή» υποψηφίων για διορισμό που θα αφορά όλες τις προσλήψεις για όλες τις προκηρύξεις αλλά σε πρώτη φάση μόνο τις κατηγορίες Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), Τ.Ε. (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες του Δημοσίου (πλην εκπαιδευτικών, γιατρών και νοσηλευτών) για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Οι ήδη διορισμένοι στο Δημόσιο δεν έχουν δικαίωμα νέου διορισμού πριν περάσει η 5ετία και δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Υπάρχει, όμως, εξαίρεση για όσους διεκδικούν θέση «ανώτερη» από αυτήν που κατέχουν. Έτσι, το κώλυμα της 5ετίας δεν ισχύει για τους υποψήφιους που είναι ήδη διορισμένοι στο Δημόσιο ως ΔΕ αλλά διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι «αναπληρωτές εκπαιδευτικοί» μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στο διαγωνισμό για να διεκδικήσουν διοικητικές θέσεις στο Δημόσιο!

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια: 

Α. στο πρώτο στάδιο, θα γίνει η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού με τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης του ΑΣΕΠ
Β. στο δεύτερο στάδιο, θα γίνει η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων στο Δημόσιο και θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο οι «επιτυχόντες» του διαγωνισμού.

Στο γραπτό διαγωνισμό δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

Κοινοποίηση σε

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponLinkedin

Ψηφοφορία Μελών

Στο επερχόμενο Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Φροντιστήριων μας, για ποιες σχολές ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες

Νομικές - 12.9%
Πολυτεχνικές - 15.8%
Πληροφορικής - 13.9%
Παιδαγωγικών - 5.4%
Οικονομικές - Διοίκησης Επιχειρήσεων - 16.8%
Ιατρικές - 17.8%
Στρατιωτικές - 7.4%
Εμποροπλοιάρχων - 2.5%
Άλλο - 7.4%

Συνολικές ψήφοι: 202
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 01 Ιουν 2023 - 00:00

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ;

Σχεδίαση ΕΠΑΦΟΣ Συστήματα Πληροφορικής

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Privacy Policy)

EPAFOS